Հացային միավորը (ՀՄ) պայմանական միավոր է, որը նախատեսված է սպառված ածխաջրերի հաշվարկը պարզեցնելու համար: Բայց դուք դա արդեն գիտես:
💪 Բայց գիտե՞ք ինչպես ճիշտ հաշվարկել ՀՄ-ի գումարը:
Նախ և առաջ մենք առաջարկում ենք պարակտիկա ձեռք բերել հետևյալ խնդրի օրինակով:
Խնդիր՝ Քանի՞ ՀՄ կա 115 գրամ սպիտակ հացի, 30 գրամ չորացրած նուշի և 230 գրամ տավարի սթեյքի մեջ: Կարողացաք հաշվարկել 🙂?
Եթե դժվարանում եք հաշվարկների մեջ, կիրառեք նշված խորհուրդները ՀՄ- ի հաշվարկելիս քանակը:
⚖️ 1 ՀՄ-ը 10 գրամ զուտ ածխաջրեր կամ 12 գրամ ածխաջրերն են ներառյալ սննդային մանրաթելերը:
⚖️ Կարևոր է անմիջապես որոշել, թե որքան ածխաջուր եք ընդունել 1 ՀՄ- ի հաշվարկով և միշտ հավատարիմ մնացեք այդ մոտեցմանը:
⚖️ Դիաբետիկ և դիետիկ արտադրանք արտադրողները հիմք են ընդունում հետևյալ հաշվարը՝ 1 ՀՄ-ը -12 գրամ ածխաջուր
⚖️ Առանց փաթեթավորման մատակարարվող ապրանքների մեջ ՀՄ- ի քանակը հաշվարկելու համար կարող եք օգտագործել ինտերնետը կամ կշեռքները։ Ածխաջրերի քանակը պետք է բաժանել 10 -ի կամ 12 -ի, այնուհետև բազմապատկել արտադրանքի քաշով: